За консултирането

Чудите се от къде да започнете?

  • Стъпка 1
    Ако решите, че имате въпроси, не сте сигурни дали да започнете консултиране с мен, искате да дадете обратна връзка, мнение и др., пишете ми тук. Това може да бъде първата стъпка, за да разберете дали имате нужда от психологическо консултиране и с какво то може да ви бъде полезно.
  • Стъпка 2
    Ако решим, че консултирането може да продължи, ще се уговорим за първоначална среща в удобно за мен и вас време. Тази среща е опознавателна, тя е шанс да зададете вашите въпроси. Когато имате готовност, дискутираме причините, които са ви довели при мен и търсим пътища за промяна. Тази среща ви дава възможност да усетите как работя, как се чувствате в комуникацията си с мен, обсъждаме какво е подходящо за вас и ви помага да решите дали искате да продължите консултациите.
  • Стъпка 3
    Може да търсите краткосрочно консултиране по конкретна тема или дългосрочна работа за общо подобряване на различни сфери от живота ви. Аз съм на разположение да предоставя и двете. Имате думата ми, че ще направя най-доброто, на което съм способна, за да ви помогна да откриете начини,  по които да подобрите живота си.

 

Какво представлява консултирането?

Консултирането е среща на двама възрастни, които си сътрудничат за постигането на обща цел. Консултантът и клиентът се договарят за целите и начините, по които те могат да бъдат постигнати. Обикновено клиентът е в етап от живота си, в който среща затруднения, или пък е на път да вземе важни решения. Консултантът има съответното образование, добра теоретична и практическа подготовка, както и лична зрялост и етика и с тяхна помощ е в състояние да придружи клиента в решаването на стари конфликти и поемането по нов път.

Как протича консултирането?

Консултирането представлява предимно разговор между консултанта и клиента. Взаимоотношенията се базират на доверие, етика и сътрудничество. Ако изпитвате дискомфорт да говорите по дадена тема и предпочитате тя да не бъде засягана в момента можете да дадете сигнал и аз ще се съобразя с това. По време на консултацията може да ви помоля да нарисувате нещо, да подредите предмети или да ви дам други творчески задачи. Заедно ще преценим кои от техниките работят добре за вас. Във всеки момент можете да зададете въпрос или да поставите взаимоотношенията на предоговаряне.

Ако имате още въпроси, може би ще намерите някои от отговорите тук.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s